پشتیبانی الو چاپ
محصول و خدمات | تعداد | جمع |
---|
امروزه شرکتهای مختلف، نرمافزارهای متعددی را به منظور طراحی گرافیکی روانه بازار میکنند. بهطور مثال، شرکت Adobe یکی از مطرحترین این شرکتهاست که چندین نرمافزار مختلف را با کاربریهای متنوع و متفاوت معرفی کرده است. اما هر یک از این نرمافزارها در چه جاهایی کاربرد دارند و موارد استفادهشان به چه گزینههایی محدود میشود؟
با این مقاله همراه شوید تا با هم، بهصورت اجمالی مزیتها و معایب برخی از نرمافزارهای طراحی را بررسی کنیم.
نرمافزار فتوشاپ یکی از حیاتیترین نرمافزارهایی است که از سادهترین تا پیچیدهترین پروژههای گرافیکی و حتی انیمیشن دوبعدی و سهبعدی به کمک آن انجام میشود. فتوشاپ به دلیل قابلیتهای متنوع و زیادی که در زمینه روتوش عکس، تغییرات روی تصاویر و طراحی پوسترها، کارتهای ویزیت، بنرها و جلد نشریات و در کل هر نوع فعالیت گرافیکی دارد، به نرمافزاری محبوب بدل شده و بعید است گرافیستی پیدا کنید که نرمافزار فتوشاپ روی دستگاهش نصب نشده باشد.
یکی دیگر از ویژگیهای فتوشاپ، قابلیت گرفتن خروجیهایی است که روی سایر نرمافزارهای مرتبط یا مشابه قابل اجرا باشد. همچنین تنوع کار با کدهای رنگی متفاوت از قبیل LAB، CMYK و RGB باعث میشود خروجی فتوشاپ برای انواع پروژههایی که در نهایت نیاز به چاپ کاغذی دارند قابل استفاده شود.
ضمنا فتوشاپ در نسخههای جدیدتر، امکان طراحی موشن های کوتاه را برای کاربران فراهم کرده که تحول مهمی محسوب میشود.
از طرفی، شاید بزرگترین عیب فتوشاپ، فضای زیادی باشد که از سیستم شما اشغال میکند. پس در نظر داشته باشید برای کارهای گرافیکی، حتما از دستگاههایی با ظرفیت و کارت گرافیک مناسب استفاده کنید.
کورل یکی دیگر از نرمافزارهای محبوب گرافیکی است. شاید بزرگترین مزیت کورل را بتوان حجم کم و سرعت بالای کار در این نرمافزار عنوان کرد که آن را برای پروژههای فوری یا اصلاحات جزئی به گزینهای مناسب بدل میکند. یکی دیگر از خاصیتهای ویژه کورل، امکان حذف زمینههای ناخواسته است.
همچنین به دلیل اجرای فایلهای مبتنی بر بردار، کورل گزینه خوبی برای ایجاد فایلهای منظم و چهارچوب مند به حساب میآید. کورل با نرمافزارهای شرکت Adobe نیز سازگار است و میتوان فایلها را از آن نرمافزارها به کورل انتقال داد.
یکی دیگر از مزیتهای برداری بودن فایلهای کورل، اشغال شدن کمتر فضا توسط این فایلهاست. این اتفاق باعث میشود کورل گزینه مناسبی برای اتصال به سیستمهای چاپی و دستگاه های برش باشد. اکثر اپراتور های دستگاههای برش مثل CNC نیز ترجیح میدهند از کورل برای آمادهسازی فایل موردنظر خود استفاده کنند.
ایلاستریتور یکی دیگر از نرمافزارهای شرکت Adobe است که مشابهتهای زیادی با فتوشاپ دارد. در مجموع اگر با یکی از نرمافزارهای Adobe کار کرده باشید، محیط سایر نرمافزارهای این شرکت برای شما آشنا و کار با آن نسبتاً ساده خواهد بود. اما به نسبت فتوشاپ، کار با ایلاستریتور برای آماتورها کمی سختتر است. ازاینرو، تعداد کمتری به استفاده از این برنامه تمایل دارند.
ایلاستریتور برنامهای فوقالعاده برای طراحی فونت، لوگو، ست اداری، اینفوگرافیک و کاراکترهای تبلیغاتی به شمار میآید و ابزارهای آن به طور ویژه برای ایجاد تغییرات جزئی ولی تاثیرگذار ایجادشدهاند. همچنین طراحی وکتورها (طرحها و شکلهای ساده و آیکونیک) از دیگر ویژگیهای این نرمافزار است که آن را جذاب و تاثیرگذار میکند.
ایلاستریتور به کاربر امکان میدهد هر گوشه و نقطهای از کار را که میخواهد به هر شکلی که علاقه دارد تغییر دهد و شکلهای متنوع و جدید خلق کند.
امروزه با گرایش بیشتر به خلق طرحهای سهبعدی، ایلاستریتور هم خود را با این تغییر سلیقه بهروز کرده و میتوانید با این برنامه، تصاویر سهبعدی زیبا و تقریبا مشابه واقعیت خلق کنید. درواقع، ایلاستریتور را میتوان پلی بین طراحی گرافیکی و موشن دانست. چرا که بسیاری از کاراکترهای مورد استفاده در موشن گرافی، ابتدا در این نرمافزار طراحی و آمادهسازی میشوند.
علاوه بر این، ایلاستریتور برای چاپ با ابعاد بزرگ، تبدیل عکس به وکتور، مدیریت ساده رنگ و گرفتن خروجیهای باکیفیت ولی کمحجم مثل svg نیز گزینه جذابی به شمار میآید.
به نسبت نرمافزارهایی که تاکنون درباره آنها صحبت کردیم، 3D Max نرمافزاری بسیار حجیم و سنگین بهحساب میآید. البته با در نظر گرفتن اهداف و کاراییهای این نرمافزار، حجم آن چندان هم غیرمنطقی به نظر نمیرسد.
3D Max بهعنوان یکی از معروفترین نرمافزارهای شرکت Autodesk برای مدلینگ، انیمیشن، ساخت بازیها و رندر استفاده میشود. تریدیمکس توسط هنرمندان اثر بصری و حرفهایهای صنعت تلویزیون و فیلم و توسعهدهندههای بازی و طراحهای بازیهای واقعیت مجازی استفاده میشود. این برنامه همچنین برای طراحی ساختمان، زیرساخت و برنامهریزی برای توسعهی محصول و ساخت مناسب است.
این نرمافزار یک پکیج کامل طراحی سهبعدی بهحساب میآید. از جزئیات بسیار ساده و ظریف تا ساختارهای سهبعدی عظیم و پر از جزئیات مثل یک ساختمان کامل با این نرمافزار قابل طراحی هستند.
همچنین این نرمافزار خواص رندر هم دارد. چیزهایی مانند شبیهسازی تنظیمات دوربین واقعی. کتابخانهای دارد که به کاربران اجازه میدهد بهراحتی برای محتوای سهبعدی جستجو کنند و نمونههای آرشیو شده آن، تا حد زیادی کار را برای کاربران ساده میکند.
این خواص به 3D Max اجازه میدهد علاوه بر یک نرمافزار گرافیکی، برای پروژههای معماری هم گزینهای مطلوب باشد.
ضمنا همانطور که بالاتر اشاره شد، ساخت انیمیشن هم با این نرمافزار قابل انجام است که آن را به یک نرمافزار همهفنحریف تبدیل میکند.
دیگر نرمافزار پراستفاده شرکت Adobe ایندیزاین نام دارد. ایندیزاین، نرمافزار استاندارد طراحی برای صنعت چاپ است. اکثر روزنامهها و مجلات، به دلیل فرمبندی مناسب و سادهسازی کار صفحهبندی، از این نرمافزار برای آمادهسازی نهایی صفحات خود استفاده میکنند.
از لحاظ بصری، شما میتوانید ایندیزاین را به شکلی دربیاورید که کاملا مشابه صفحات مطبوعات باشد و خطکشیها و جدولبندیهای آن به شما کمک میکند که بتوانید یک خروجی دقیق و درست، با رنگهای مشابه چاپخانه داشته باشید.
ایندیزاین برای طراحی گرافیکی بسیار وابسته به سایر نرمافزارهای Adobe است. اما میتوان آن را در کنار فتوشاپ یا ایلاستریتور برای طراحی صفر تا صد یک مجله بکار برد. در واقع ویژگیهای صفحهبندی آن از قبیل تنوع فونت و شکل و جدولبندی، در کنار ویژگیهای گرافیکی سایر نرمافزارها، یک پکیج کامل طراحی را در اختیار شما قرار میدهد.
همچنین میتوان از ایندیزاین، خروجیهایی گرفت که برای صفحات وب مناسب باشند. در کنار آن، کتابهای الکترونیکی نیز بهراحتی با این نرمافزار قابل طراحی هستند.
همین ابتدا باید گوشزد کنیم که Sketch نسخه ویندوز ندارد و فقط روی مک قابل نصب است. اما اگر کاربر مک هستید، Sketch میتواند شما را از سایر نرمافزارهای طراحی به طور کامل بینیاز کند.
اسکچ یک برنامه Vector Based برای طراحی رابط کاربری وب و موبایل، آیکن، پروتوتایپ و وایرفریم است. یکی از مهمترین ویژگیهای این برنامه، امکان Artboards است. این موضوع به شکل ساده به شما امکان میدهد که در یک فایل، همه صفحات پروژه خود را داشته باشید و دیگر نیاز نداشته باشید برای هر صفحه یک فایل جدا ایجاد کنید.
علاوه بر این، گریدبندی ساده و امکان تغییرات متنوع روی گریدلاین ها نیز به شما امکانات گستردهای برای چهارچوب سازی در این نرمافزار میدهد.
یکی از نکات جالب دیگر اسکچ هوشمندی آن برای تصاویر پیکسلی است. شما اگر از یک تصویر بیش از یکبار در طرحتان استفاده کنید تنها یک بار به حجم پروژهتان اضافه میشود که این کمک زیادی به پایین نگهداشتن حجم نهایی فایل میکند چرا که بدیهی است طراحان مجبورند از تصاویر مشابه، چند بار در یک طرح استفاده کنند. ضمنا با استفاده چندباره از یک طرح، Sketch این قابلیت را دارد که طرح را شناسایی کرده و بهجای چندین برابر کردن حجم مصرفی، یک بار آن تصویر را بخواند و حجم نهایی کار را پایین نگه دارد.
نرمافزار گرافیکی Gimp یکی دیگر از آلترناتیوهای فتوشاپ به حساب میآید که بیشتر برای ویرایش عکسها بکار میرود. گیمپ علاوه بر حجم کمی که اشغال میکند، انواع ابزارهای طراحی ساده، متوسط و حرفهای را در اختیار شما قرار میدهد و از کراپ کردن عکس تا ایجاد تغییرات گسترده روی لایههای متنوع را میتوانید روی این نرمافزار –با اشغال فضای بسیار کم از ظرفیت دستگاه- اجرا کنید.
اصلاح سطح افقی عکس، اصلاح رنگ، اصلاح تعادل رنگ سفید، حذف گردوغبار و افزودن کنتراستهای متنوع از دیگر ویژگیهای این نرمافزار است.
از طرفی، ضعفهای گسترده در حالت CMYK و البته رابط کاربری بسیار پیچیده، جزو ضعفهای گیمپ نسبت به فتوشاپ به شمار میرود.