پشتیبانی الو چاپ
محصول و خدمات | تعداد | جمع |
---|
پیش تر در مقاله "بروشور تبلیغاتی و کاربردهای آن" به طور کلی درمورد بروشور صحبت کردیم و گفتیم مهمترین عامل در طراحی یک محصول تبلیغاتی، شناخت کامل از ماهیت و هدف آن محصول است. در واقع این درک و استنباط درست از آن محصول است که باعث میشود طراح به شکل کامل بداند با چه فضایی مواجه است و چه انتظاری باید از طراحی خود داشته باشد. در این مقاله، قصد داریم شما را با مفهوم بروشور و کاربردهای آن آشنا کنیم.
همه ما بروشورهایی از کسب و کارهای مختلف دریافت کردهایم که بیشتر اوقات همه آن ها در یک مورد مشترک هستند، آنها خسته کنندهاند! بروشور ممکن است مملو از اطلاعات مهم باشد، اما اگر شما نتوانید در نگاه اول، نظر مخاطب را جلب و به مطالعه وادار کنید، این که چقدر اطلاعات در آن وجود دارد فاقد اهمیت است.
طراحی بروشور تبلیغاتی، میتواند متحولکننده یک کسب و کار باشد. هر قدر طراحی بروشور حرفهایتر باشد، میتواند تحول عظیمی در یک کسب و کار کوچک ایجاد کند؛ به این صورت که در طراحی بروشور خلاق اگر ایدهای به کار برود که بتواند چشم مخاطبان را به خود جلب کند، میتوان گفت آن کسب و کار در رسیدن به هدفش گامهای موفقی برداشته است.
کلمه فرانسوی «بروشور» به معنای جزوه و دفترچه است و به محصولی گفته میشود که توضیحات جامع و کاملی در مورد یک موضوع یا فرایند ارائه کند، این توضیحات معمولاً با مجموعهای از تصاویر همراه میشود.
بروشور یا کالانما یک ابزار مهم تبلیغاتی است که برای ارائه توضیحات کامل درباره جزئیات و ویژگیهای یک محصول، كاربرد كلی كالاها و نحوه استفاده از آن و دعوت برای بازدید از مکانی خاص به کار میرود و در مکانهای مختلف مانند فروشگاهها، سمینارها و ... توزیع میشود.
بروشور در تبلیغات اهمیت بسیار بالا و نقش موثری در توسعه برند و افزایش فروش محصول دارد و صاحبان کسب وکار از آن برای معرفی محصول و برند خود در کنار سایر ابزارهای بازاریابی و تبلیغاتی استفاده میکنند. ویژگی منحصر به فرد بروشور (که در کمتر محصول گرافیکی دیگری به چشم میآید) قابلیت تغییر ابعاد در هنگام ارائه و استفاده است. بدین معنی که در هنگام ارائه یک بروشور، این امکان وجود دارد که ابعاد آن 20×10 سانتیمتر باشد ولی در هنگام استفاده از آن، ممکن است ابعاد این محصول به 20×60 سانتیمتر افزایش یابد. این ویژگی به طراح اجازه میدهد حجم بسیار زیادی از اطلاعات بصری را بدون ایجاد آشفتگی و ازدحام در محصول بگنجاند و به مخاطب ارائه دهد (ویژگیای که بعنوان مثال در پوستر امکان پذیر نیست). از سوی دیگر بروشور معمولاً توسط عامل توزیع به مخاطب ارائه میشود و غالباً در کنار رقیب قرار ندارد (به استثنای نمایشگاههای تخصصی و عمومی، کمتر اتفاق میافتد شما به طور همزمان دو یا چند بروشور از موضوعات گوناگون را در یک لحظه دریافت کنید.)
از آنجا که بروشور در حکم یک نقشه راهنما در ارتباط با موضوع مورد توضیح است، دقت مخاطب نسبت به مطالب منعکس شده در آن نیز بیشتر خواهد بود. در عین حال با توجه به کم حوصلگی مخاطبان عصر رایانه و توقع انتقال سریع مطلب، بروشور بیشتر برای کالاهای مصرفی و موضوعات خدمات ضروری میتواند پاسخگو باشد. قطع متداول بروشور (حداقل در ایران) به طور معمول حدود A4 و یا A5 است که این قطعها بیشتر بخاطر دورریز کمتر و کاهش هزینههای چاپ انتخاب میشوند.
در مجموع برای طراحی بروشور، پنج اندازه استاندارد وجود دارد:
بروشور DL: سایز 3.5*8.5 اینچ که میشود 10*21 سانتیمتر
بروشور A5: سایز 8.5*5.5 اینچ که میشود 15*21 سانتیمتر
بروشور A4: سایز 8.5*11 اینچ که میشود 21*30 سانتیمتر
بروشور Legal: سایز 8.5* 14 اینچ که میشود 21*34 سانتیمتر
بروشور A3: سایز 11*17 اینچ که میشود 30*42 سانتیمتر
در بخش نمونه کارها، تعدادی از سفارشات بروشور انجام شده در مجموعه الوچاپ را ملاحظه می کنید.
بروشورهای لتی، بروشورهایی هستند که صفحات آن بر روی هم تا میخورند و در نهایت بروشور به صورت مجموعهای از صفحات تا شده (روی جلد، پشت جلد و صفحات داخل) در اختیار مخاطب قرار میگیرد. ویژگی اصلی این بروشورها این است که نیاز به دوخت صفحات به یکدیگر ندارند و صحافی آن ها با خطوط تاخور انجام میپذیرد. نحوه تا خوردن صفحات بر روی هم ممکن است به صورت رو به پشت باشد که در این صورت بروشور، آکاردئونی گفته میشود. حالت دوم تا خوردن به این صورت است که یک صفحه بر روی صفحه کنار خود تا شده، سپس دو صفحه بر روی صفحه کناری تا میشوند و این حرکت در همان جهت تاخور اول ادامه پیدا میکند. این بروشورهای لتی را میتوان دربی یا تودلی نیز گفت.
علاوه بر این، در نحوه چیدمان صفحات بروشورهای لتی، شیوههای ابتکاری دیگری نیز قابل ارائه هستند که ممکن است تلفیقی از یکدیگر باشند. (از جمله مواردی که تعیین کننده انتخاب حالت لتی یا فرمی است، تعداد صفحات و محل ارائه بروشور است، بروشورهایی را که دارای تعداد صفحات کمی هستند و معمولاً در نمایشگاهها ارائه میشوند، به حالت لتی طراحی و عرضه میکنند)
در بروشورهای فرمی، حالت چیدمان صفحات مانند نشریه یا کتاب است. به عبارت دیگر تفاوت عمده بروشورهای فرمی و بروشورهای لتی در این است که در بروشورهای فرمی صفحات در قسمت عطف به یکدیگر متصلند و دیدن تمام صفحات در کنار یکدیگر امکان پذیر نیست. بروشورهای فرمی در بیشتر موارد ته دوخت میشوند و این دوخت معمولا با مفتولهای فلزی (منگنه) انجام میگیرد. بروشور معمولا دارای جلد است و به ویژه در حالت لتی باید روی جلد و پشت جلد آن جدای از نحوه تا خوردن، توسط ایجاد فضای لازم، قابل تشخیص باشند. عواملی که در روی جلد قید میشوند عبارتند از: نام موضوع، نشانه آن موضوع، تصویر یا تصاویر مرتبط که میتوانند جنبه مفهومی و نیز تزئینی داشته باشند و نهایتاً شعار تبلیغاتی. روی جلد معمولاً نشانی (ولو مختصر) قید نمیشود و توضیحات نوشتاری متن مطلقاً نباید از روی جلد آغاز شود. پشت جلد نیز محل قرارگیری نشانی و در بسیاری موارد تکرار عنوان موضوع و نشانه است. باید دقت داشت که در اکثر موارد و به طور معمول، اندازه عنوان و آرم در پشت جلد کوچکتر از اندازه آن ها در روی جلد است. به بروشور های فریم اصطلاحاً کاتالوگ نیز گفته می شود.
بروشورهای اسلیپ کیس بروشورهایی هستند که جلد آن ها به صورت یک فولدر یا پوشه ساخته میشوند و صفحات داخل آن به طور مجزا و جدا از یکدیگر تهیه میشوند. سپس این صفحات در داخل جلد یا همان فولدر قرار میگیرند. غالباً جنس جلد در بروشورهای اسلیپ کیس نسبت به صفحات داخل ضخامت بیشتری دارد، همچنین به دلیل عدم اتصال صفحات متن و جلد، در صورتی که نیاز به جایگزین کردن متن جدید باشد، این امر به راحتی امکان پذیر خواهد بود.
پامفلت و لیف لت از گونههای دیگر بروشور هستند. پامفلت، بروشوری است که دارای صفحات اندک است و جنس کاغذ جلد و صفحات داخل آن از کاغذهای گرماژ کم انتخاب میشود. غالب دفترچههای راهنمای کالاهای مصرفی از مجموعه پامفلتها به شمار میآیند. لیف لت نیز به برگههای کوچکی اطلاق میشود که درون بستهبندیها قرار میگیرند و توضیحات لازم را در اختیار مخاطبان قرار میدهند (مانند بستههای دارو).
همانطور که متوجه شدید، چاپ بروشور یک روش خوب برای تبلیغات است اما روش های دیگری نیز وجود دارد که به شما برای تبلیغات کمک می کند. در مقاله دو بخشی "روش های مدرن تبلیغات" به طور جامع در خصوص روش های مختلف تبلیغات کسب و کار ها صحبت می کنیم. اگر به این مقوله علاقمند هستید، خواندن آن مقاله خالی از لطف نیست.