پشتیبانی الو چاپ
محصول و خدمات | تعداد | جمع |
---|
تاریخچه ی اختراع چاپگرهای سه بعدی به سال 1980 بازمی گردد. دکتر کوداما مخترع ژاپنی چاپگر سه بعدی را در سال 1980 به نام خود ثبت کرده است و آن را دستگاه نمونه ساز سریع نام گزاری کرد. دلیل این نام گذاری این است که برای طراحی سریع و همچنین با هزینه ی بسیار کم، این تکنولوژی بسیار کارآمد است و مورد استفاده قرار می گیرد
اولین سوالی که پیش می آید این است که چاپگر سه بعدی چیست و عملکرد آن به چه صورت می باشد. برای آنکه درک بهتری از چاپگرهای سه بعدی داشته باشیم بهتر است که آن را نمونه ی پیشرفته و ارتقا یافته ی چاپگر دو بعدی بدانیم. در واقع چاپگرهای سه بعدی مانند چاپگرهای نسل گذشته ی خود یعنی مدل های دو بعدی عمل می کنند، با این تفاوت که به جای آنکه تنها یک لایه روی یک سطح دو بعدی ایجاد کند، به صورت لایه های روی هم قرار گرفته در سه بعد ایجاد می کند و در نهایت یک شی سه بعدی را به وجود می آورد. امروزه برای ساخت نمونه های اولیه اشیا و قطعات که قرار است در تیراژ بالا تولید شوند از چاپگرهای سه بعدی استفاده می کنند. با این روش هم زمان ساخت نمونه اولیه کاهش پیدا می کند و هم اینکه با هزینه بسیار اندک می توان نمونه اولیه را تولید کرد. عملکرد دستگاه به این گونه است که برای ساخت یک جسم سه بعدی کافیست طرح مورد نظر خود را به دستگاه دهید تا نمونه را به صورت یک شی سه بعدی بسازد.
ماشین های چاپ سه بعدی بر اساس کد هایی که به آن ها داده می شود، طرح از قبل آماده شده را به چاپ می رساند و به صورت یک شی سه بعدی آن را تحویل می دهد. نکته اصلی و مهم درباره این دستگاه آن است که برای داشتن طراحی بهتر و با کیفیت تر علاوه بر داشتن چاپگری قدرتمند، نیاز به یک طراحی و مدل اولیه بسیار خوب دارد.
چاپگرهای سه بعدی براساس نوع تکنولوژی به کار رفته در آن ها برای تولید و ساخت قطعات مختلف به انواع مختلفی تقسیم می شوند. با توجه به پیشرفت روزافزون و سریع این تکنولوژی، فرآیندهای تولیدی جدیدی در حال اضافه شدن می باشند که در این مقاله برخی از این تکنولوژی ها را مورد بررسی قرار می دهیم و به اختصار به آن ها می پردازیم. لیست زیر نام برخی از تکنولوژی های موجود در صنعت چاپ سه بعدی می باشد.
امروزه با رشد تکنولوژی و سرعت گرفتن نرخ پیشرفت آن، تمامی صنایع و شرکت ها در حال رقابت با یکدیگر می باشند. با توجه به نیاز روز افزون دنیا به کالاهای مختلف، شرکت ها و صنایع موظفند تا نمونه های اولیه را سرتر ساخته و آن را مورد بررسی قرار دهند تا بتوانند آن را به صورت انبوه تولید نمایند. امروزه چاپگرهای سه بعدی به کمک این شرکت ها آمده است و سرعت آن ها در عرصه رقابت به صورت چشمگیری افزایش داده است. برخی از کاربرهای چاپگرهای سه بعدی را به طور خلاصه به شرح ذیل آورده ایم.
شرکت ها و تولیدی های بزرگ از چاپگرهای سه بعدی برای نمونه سازی سریع استفاده می کنند تا نسخه اولیه خود را به صورت فیزیکی داشته باشند و بتوانند تغییرات لازم را بر روی انجام دهند. این اقدام علاوه بر سرعت بالایی که دارد باعث خواهد شد تا هزینه های تولید اولیه به شدت پایین بیاید و نیازی به ساخت یک محصول کامل برای بررسی نباشد. به عنوان مثال شرکت های قطعه سازی خودرو محصولات خود را ابتدا توسط چاپگر سه بعدی می سازد و تحلیل و بررسی های لازم را بر روی آن انجام می دهد تا در نهایت پس از تغییرات و اصلاح کامل آن را به صورت انبوه تولید کند.
علاوه بر نمونه سازی، برای ساخت سریع و کم هزینه نیز از چاپگرهای سه بعدی استفاده می شود. در این اقدام، اشیاء و نمونه های چاپ شده به عنوان قالب و یا محصولات تزئینی و … استفاده می شوند.
خودروسازان مدت هاست که از این فناوری برای ساخت قطعات اصلی و یا قطعات یدکی استفاده می کنند. با این کار سرعت ساخت قطعات بسیار بالا می رود و علاوه بر آن دقت و ظرافت در ساخت آن ها به شدت افزایش می یابد و همچنین به منظور نمونه سازی قطعات هم مورد استفاده قرار می گیرد. به طور مثال شرکت بنز از چاپگر سه بعدی برای ساخت قطعات یدکی استفاده می کند. آن ها این کار را با یک چاپگر سه بعدی فلزی انجام می دهند تا قطعات دقیق و با کیفیتی را در محصولات خود استفاده کنند و خدمات پس از فروش بهتری ارائه کنند. همچنین برای تعمیر و یا بازسازی مدل های قدیمی از چاپگرهای سه بعدی استفاده می شود چرا که چرخه تولید قطعات آن ها متوقف شده است و برای ساخت یک قطعه نمی توان یک خط تولید به راه انداخت و کاملا عقلانی و به صرفه است که از دستگاهی مانند یک چاپگر سه بعدی استفاده شود.
صنعت حمل و نقل هوایی در حال حاضر از چاپ سه بعدی در مصارف گوناگونی استفاده می کند. بوئینگ برای مدت طولانی به ساخت قطعات چاپی هواپیما می پردازد. در سال 2015 تخمین زده شده است که بوئینگ بیش از دویست هزار نسخه چاپی سه بعدی را در هواپیماهای خود اجرا کرده است. بوئینگ همچنین از چاپ فلز استفاده می کند و صرفه جویی 787 تن از قطعات تیتانیوم چاپ شده، منجر به کاهش هزینه ی 2 تا 3 میلیون دلاری در هر هواپیما شده است. همچنین در طرف عرضه کننده چاپگر سه بعدی، شرکت هایی وجود دارند که ساخت ماشین آلات مخصوص هواپیما را انجام می دهند.
نمونه های اولیه زیادی از محصولات تزئینی و لوازم خانگی ساخته شده با چاپگرهای سه بعدی وجود دارند و البته که چندین مورد نمونه تجاری و عرضه شده در بازار هم وجود دارد. در صنعت مبلمان و صندلی سازی از چاپگر سه بعدی استفاده می شود و در حال حاضر محصولاتی هم در بازار درحال فروش هستند که با استفاده از این ابزار ساخته شده اند. طراحان هلندی از پلاستیک های بازیافت شده از یخچال های قدیمی استفاده می کنند تا با کمک چاپگر سه بعدی اجزاء صندلی را بسازند و در نهایت با مونتاژ کردن آن ها محصولی کامل و زیبا را ارائه کنند.
لوسترها و چراغ خواب و لامپ های تزئینی نیز توسط این تکنولوژی قابل تولید هستند و می توان فرم های زیبا و متنوعی را توسط چاپ سه بعدی خلق کرد و در بازار به فروش رساند.
لوازم جانبی و زیورآلات هم تحت تاثیر چاپگرهایهای سه بعدی قرار گرفته اند و بدنه ی لوازم های جانبی مختلف و یا قالب هایی با طرح های گوناگون برای ساخت جواهر و زیور آلات توسط چاپگر سه بعدی در حال ساخت و تولید هستند.