پشتیبانی الو چاپ
محصول و خدمات | تعداد | جمع |
---|
تراکت، یکی از پراستفاده ترین و مقرون به صرفه ترین اقلام تبلیغاتی است که با استفاده ی سنجیده، هوشمندانه و درست از آن می توان بهبود فروش و درآمد خود را تضمین کرد. در حقیقت، تراکت برگه ی تبلیغاتی تا نشده ای است که اغلب در تیراژ بالا و برای اطالاع رسانی یک رویداد به خصوص، معرفی کسب و کارها، خدمات و یا محصولات و با هدف توزیع گسترده، مورد استفاده قرار می گیرد. این برگه حاوی یک پیام ساده و به خصوص است. تراکت ها را می توان در اندازه ها و طرح های متنوع چاپ و تولید نمود. استفاده از برش های خاص با شکل های متنوع، برای تراکت نیز می تواند باعث جلب توجه مخاطبان و افزایش تأثیرگذاری آن شود.
موارد استفاده از این کالای تبلیغاتی آن چنان زیاد است که شاید برشمردن تمام آن ها در یک مقاله امری سخت و یا حتی غیر ممکن به نظر برسد. آموزشگاه های موسیقی و رانندگی و کامپیوتر، زبان، فروشگاه های زنجیره ای محصولات خوراکی، محصولات آرایشی و بهداشتی، کارواش ها، قالی شویی ها، مراکز تعویض روغن موتور و تعمیرگاه ها، معلم های خصوصی، فروشگاه های لوازم خانگی، آرایشگاه ها و تولیدکنندگان پوشاک و عرضه کنندگان آن ها، نامزدهای انتخاباتی، برگزار گنندگان سمینارها و همایش ها، و بسیاری از مشاغل دیگر را می توان نام برد که چاپ و توزیع تراکت به بهبود فروش آن ها کمک می کند.
در دنیای پیشرفته ی امروز روش های مختلفی برای تبلیغات به وجود آمده است اما این امر، شکل های سنتی تبلیغ مانند چاپ تراکت را ناکارآمد نکرده است. البته این مسئله نیز می بایست در نظر گرفته شود که در حقیقت چاپ تراکت برای همه مشاغل ضروری و مفید نیست. در برخی مشاغل، بهتر است به جای آن، اقلام تبلیغاتی دیگری مانند کاتالوگ، بروشور، شاپینگ بگ، تقویم رومیزی و ... چاپ و توزیع شود.
اما چاپ تراکت برای چه نوع مشاغلی مناسب است؟ به طور کلی در مشاغلی که مخاطبان آن ها، طیف وسیعی از اقشار جامعه را تشکیل می دهند و یا هدف کارفرما تبلیغات در منطقه خاصی است، چاپ تراکت امری مفید خواهد بود. به عبارتی، چاپ تراکت به خرده فروشانی که مستقیماً با مخاطب خود در ارتباط هستند، پیشنهاد می شود. به عنوان مثال فروشگاه ها، آموزشگاه ها، باشگاه های ورزشی، فست فود ها، رستوران ها، شرکت های بیمه و مشاغل این چنینی با چاپ تراکت می توانند فروش خود را بهبود بخشند. البته تراکت همیشه جنبه فروش ندارد. به عنوان مثال در دوران انتخابات، بسیاری از نامزدها از تراکت جهت معرفی خود و اطلاع رسانی در خصوص برنامه های خود، استفاده می کنند.
در کسب و کارهایی که مخاطب آن ها افراد خاص و متمول و یا قشر ویژه ای را تشکیل می دهند چاپ و توزیع تراکت نه تنها به فروش بیشتر کمکی نمی کند، بلکه می تواند وجهه کاری شما را پایین بیاورد. به عنوان مثال مخاطب شرکت های وارد کننده ی یونیت (صندلی) دندان پزشکی، دندان پزشک ها هستند. سطح در آمد این قشر نسبتاً بالاست، بنابراین کیفیت صندلی، امکانات و تکنولوژی های به کار رفته در آن، کارایی و عمر مفید یونیت، از عوامل مهم برای خرید به حساب می آیند. بنابراین مسائل مالی در درجه دوم اهمیت قرار دارند. با توجه به محدود بودن تعداد مخاطبان این محصول، به نظر می رسد ارائه کاتالوگ – گرچه پرهزینه تر از تراکت است - روش مؤثرتری برای تبلیغات باشد.
چاپ تراکت برای کسب و کارهای نوپا رایج ترین و البته ارزان ترین روش تبلیغ به شما می رود. در این برگه چاپی، اطلاعات مختصر و جامعی در خصوص محصولات، خدمات و مزایایی خرید از شما در اختیار خواننده قرار می گیرد. در صورتی که طراحی تراکت، حرفه ای، استاندارد و جذاب باشد، مخاطب را به خرید ترغیب می کند. اما مسئله دیگری که در این مقوله باید در نظر گرفت، توزیع درست تراکت است. زیرا نحوه توزیع، زمان و محل پخش تراکت، از مهمترین عوامل در تبلیغات تراکتی است. انتخاب اشتباه هر یک از این عناصر می تواند موجب شکست در تبلیغات شود.
یکی از ویژگی های خوب تبلیغات تراکتی این است که تبلیغ به صورت مستقیم به دست مخاطب می رسد. این بدان معنی است که مخاطب تراکت شما را در دست گرفته و آن را مطالعه می کند. مزیت این نوع تبلیغ آن است که برخلاف تبلیغات پوستری و تبلیغاتی از این دست، نیازی نیست مشتری به اطراف توجه کند تا تبلیغ را ببیند بلکه تبلیغات خود به دست وی می رسد.
از سوی دیگر هزینه پایین چاپ تراکت تبلیغاتی، دست مشتری را در انتخاب جنس و طرح و نوع چاپ باز می گذارد. همین امر موجب می شود وی بدون نگرانی از قیمت تمام شده، به طراحی و انتخاب ویژگی های کاغذ و چاپ و برش و ... بپردازد. در این صورت خلاقیت در طراحی تراکت مهم ترین چالش پیش روی صاحبین کسب و کار است. طراحی می بایست آن چنان جذاب باشد که مخاطب به نگه داشتن آن تمایل داشته باشد. البته طراحی خلاقانه نباید شما از توجه به نکاتی همچون انتخاب کاغذ مناسب، بازدارد. زیرا طراحی هر قدر هم جذاب و گیرا باشد، اگر روی کاغذ نامناسبی چاپ شود، تأثیر مورد نظر شما را نخواهد گذاشت.
در مقاله "بروشور تبلیغاتی و کاربردهای آن" در مورد تفاوت بروشور و کاتالوگ با تراکت را صحبت کردیم و گفتیم در صورتی که حجم مطالب چاپی زیاد نباشد و بتوان آن ها را در یک یا دو صفحه جا داد، می توان از تراکت استفاده کرد. اما چه مطالبی برای قرار گیری در تراکت مناسب هستند و چگونه باید آن ها را در یک تراکت قرار دهیم؟
اولین و مهمترین عامل در طراحی تراکت، تیتر آن است. تیتر که نمایش دهنده ی نام یا شعار کسب و کار شما است می بایست در محلی قرار گیرد که به خوبی به چشم بیاید. همچنین استفاده از فونت های ضخیم و خاص یا رنگ های متضاد و اندازه نسبتاً بزرگ می تواند به بهتر دیده شدن تیتر کمک کند.
تصاویر نیز در جایگاه خود از اهمیت به سزایی برخوردارند. تصاویر به عنوان کلام بصری وظیفه جلب توجه مخاطب و پیام رسانی به وی را بر عهده دارند. استفاده از تصاویر جذاب، با کیفیت، خاص و مرتبط که به شکل هنرمندانه در صفحه قرار گرفته اند می تواند نقش تعیین کننده ای در دیده شدن برند شما ایفا کند.
نظم در قرار گرفتن سایر نوشته ها، جذاب،شفاف و روان بودن عبارات مورد استفاده، استفاده از المان های بصری جذاب و رنگ های خالص و گیرا، برخی دیگر از عوامل مؤثر در تعیین میزان موفقیت تراکت شما هستند. مطالب می بایست به گونه ای باشند که ضمن جذب مخاطب، با زبانی ساده، برتری های شما نسبت به سایرین را گوشزد کرده و در مخاطب انگیزه ی خرید ایجاد کند.
در کنار مطالب ذکر شده فراموش نکنید راه های ارتباطی، نشانی و سایر اطلاعات تماس، را جایی قرار دهید که مخاطب به راحتی آن را دیده و از این طریق به شما دسترسی پیدا کند.
تراکت های تبلیغاتی اغلب در ابعاد A5 روی کاغذ گلاسه 135 گرمی و به صورت یک رو چاپ می شوند. چاپ تراکت می تواند به صورت چهار رنگ – چاپ افست یا دیجیتال – و یا تک رنگ – چاپ ریسو – انجام شود. اما امکان چاپ آن ها به صورت دو رو، در سایزهای دیگر و روی کاغذهای دیگر نیز وجود دارد. همچین می توان جهت بالا بردن استحکام و ماندگاری تراکت، سطح آن را با سلفون پوشاند.
انتخاب نوع کاغذ تأثیر بسزایی در جلوه نهایی تراکت دارد. اغلب برای جذاب تر شدن و بهتر دیده شدن رنگ ها، از کاغذ گلاسه با گرماژ های مختلف استفاده می شود.کاغذهای تحریر، گلاسه، الوان و کرافت رایج ترین کاغذهای مورد استفاده برای چاپ تراکت هستند. در مقاله دیگری تحت عنوان "انواع کاغذ" به بررسی ویژگی های کاغذهای مختلف پرداختیم. پیشنهاد می کنیم برای تصمیم گیری بهتر، این مقاله را نیز مطالعه نمایید.
گرچه به طور کلی تراکت یکی از اقلام چاپی ارزان قیمت به شمار می رود؛ اما از آن رو که یکی از متنوع ترین اقلام چاپی نیز به شمار می رود، هزینه چاپ تراکت ها متغیر است. برآورد این هزینه با توجه به ابعاد تراکت، جنس آن، نحوه برش، نوع پوشش، تعداد وجه چاپی، تیراژ و نوع چاپ (افست یا دیجیتال) انجام می شود. بنابراین قیمت چاپ تراکت پس از مشخص شدن این ویژگی ها از سوی مشتری، محاسبه و اعلام می شود.
بسیاری از افراد چاپ تراکت با قیمت پایین را جهت تبلیغات خود مد نظر دارند. در این صورت می توان تراکت های رنگی A5 با چاپ یک رو که روی کاغذ تحریر 80 گرم چاپ شوند را ارزان ترین و پرطرفدارترین نوع تراکت ها تلقی کرد. اما در صورتی که کیفیت بالاتر و جذابیت بصری بیشتر مد نظر مشتری باشد، می تواند با تغییر برخی المان ها مانند جنس کاغذ و نوع پوشش، به هدف خود دست یابد.
یکی دیگر از عوامل مؤثر بر قیمت، نوع چاپ است. چاپ افست با تیراژ بالا و زمان تولید بیشتر، نسبت به چاپ دیجیتال، قیمت پایین تری دارد اما باید تصمیم گرفته شود که آیا این مدت طولانی تر و تیراژ بالا، برای شما قابل قبول است یا خیر.
در اغلب مواقع تراکت مستقیماً به دست مخاطب داده می شود. اما روش های دیگری نیز برای توزیع تراکت مرسوم است. برخی افراد تراکت های خود را به درب منازل پست می کنند و یا آن را خانه به خانه توزیع می کنند، برخی دیگر، تراکت ها را به دیوار می چسبانند. قرار دادن تراکت تبلیغاتی در ساک خرید مشتریان در فروشگاه و یا گذاشتن آن در سالن های انتظار مطب ها و آریشگاه ها نیز، اقداماتی مرسوم جهت توزیع تراکت هستند. روش نسبتاً جدید عرضه ی تراکت های تبلیغاتی، انتشار آن ها در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است.
تصمیم گیری در مورد نحوه و زمان توزیع تراکت بستگی به شرایط سنی و شغلی و ویژگی های رفتاری مخاطب، دارد. صاحبین کسب و کارها می توانند با تجزیه و تحلیل رفتار جامعه ی هدف، بهترین روش توزیع را برای خود انتخاب نمایند.
به عنوان مثال مخاطبان یک قالی شویی را عمدتاً منازل مسکونی تشکیل می دهند، بنابراین پخش کردن تراکت در محل هایی که بیشتر شامل شرکت ها، ساختمان های تجاری و مغازه ها می شود، منطقی به نظر نمی رسد. بالعکس توزیع این اقلام تبلیغاتی در مناطق مسکونی و در هنگام عصر که افراد از محل کار به منزل بازمی گردند می تواند در جلب مخاطب تأثیرگذارتر باشد.
یکی از کارهایی که می توانید برای اطلاع از میزان بازگشت سرمایه از طریق چاپ تراکت انجام دهید این است که روی تراکت های خود کد تخفیف درج کنید و یا از مشتریان بخواهید هنگام خرید از شما تراکت را نیز تحویل دهند تا در قرعه کشی خاصی شرکت کنند و یا مشمول چند درصد تخفیف شوند. در این صورت با بررسی تعداد دفعات استفاده از کد تخفیف و یا شمارش تعداد تراکت برگشتی، می توانید میزان سودآوری چاپ تراکت را با توجه به هزینه ای که انجام داده اید، تجزیه و تحلیل کنید.